Izrael tajms otkriva: Primirje propalo jer je Hamas ovo odbio

Izvor: B92, 02.Dec.2023, 00:50

Izrael tajms otkriva: Primirje propalo jer je Hamas ovo odbio

Primirje između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas danas je propalo nakon što je Hamas navodno odbio da oslobodi 10 ženskih talaca

Umesto toga Hamas je pokušao da oslobodi otete iz ''drugih kategorija'', piše Tajms of Izrael.

Hamas je tako navodno prekršio uslove sporazuma o primirju, prema kojem je ta grupa trebalo da prvo oslobodi sve žene i decu koje drži u Gazi, u zamenu da Izrael pristane na primirje od četiri dana.

Izraelske vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su odgovorile kako znaju da Hamas još drži otprilike 17 žena i dece i da neće razgovarati o drugim kategorijama talaca dok oni ne budu oslobođeni.

Šef Mosada Dejvid Barnea upozorio je Hamas da će izraelska vojska nastaviti sa napadima ako još jedna grupa žena i dece ne bude puštena, na šta je Hamas odgovorio ispaljivanjem rakete na Izrael oko sat vremena pre nego što je primirje trebalo da istekne u 7 sati ujutro.

Visoki zvaničnik Hamasa Osama Hamdan rekao je za Al Arabiju da je Izrael odgovoran što je primirje propalo, tvrdeći da je Izrael pokušavao da uključi žene vojnike na listu talaca za koje je želeo da budu oslobođeni i da je odbio sve druge predloge Hamasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.