Izrael ruši još jednu palestinsku kuću

Izvor: B92, 23.Jun.2021, 23:15

Izrael ruši još jednu palestinsku kuću

Jerusalim -- Vrhovni sud Izraela je danas podržao odluku da se sruši kuća pritvorenog Palestinca optuženog za smrtonosni napad.

Sud je odbio peticiju njegove supruge koja tamo živi sa decom i tvrdi da ne zna ništa o tom incidentu.

Izraelski zvaničnici smatraju da se rušenjem sprečavaju budući napadi, ali organizacije za ljudska prava upozoravaju da je to vrsta kolektivnog kažnjavanja.

Stejt department je iz Vašingtona apelovao da se i u ovom slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i uopšte obustavi rušenje kuća palestinskih napadača, ubijenih ili zatočenih.

Još je u izveštaju izraelske vojske iz 2004. godine dovedena u pitanje efikasnost takve vrste kažnjavanja i zastrašivanja. Zbog toga je vojska obustavila rušenje tokom čitave decenije, ali to ponovo radi.

U najnovijem slučaju Muntasera Šalabija optuženog da je 2. maja pucao iz automobila na Zapadnoj obali i ubio jednog Izraelca, a dvojicu u ranio, njegova porodica ima državljanstvo SAD, a on uglavnom boravi u Meksiku - izjavila je za AP njegova supruga Sana Šalabi. Dodala je da su godinama razdvojeni i da je on došao na Zapadnu obalu nakratko da bi posetio decu koja žive s njom u jednom selu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.