Izrael presreo raketu ispaljenu iz pojasa Gaze

Izvor: Beta, 02.Avg.2020, 22:16

Izrael presreo raketu ispaljenu iz pojasa Gaze

Izraelska vojska je saopštila da je presrela raketu koju su palestinski ekstremisti večeras ispalili iz pojasa Gaze.Ispaljivanje rakete narušilo je višemesečno relativno zatišje u sukobu dve strane.Sirene za uzbunu oglasile su se u gradu Sderot na jugu Izraela.Vojska je navela da je raketu oborio protivraketni sistem "Gvozdena kupola".Izveštaja o povredama nije bilo, dok izraelski mediji navode da je oštećeno jedno vozilo.Večerašnji napad je prvi raketni iz palestinske enklave posle gotovo mesec dana.Palestinski ekstremisti iz pojasa Gaze ispalili su početkom jula tri rakete prema Izraelu. Žrtava nije bilo.Za sada niko nije preuzeo odgovornost za današnji napad.Izrael i palestinski ekstremistički Hamas su prethodnih meseci uglavnom poštovali nezvanični prekid vatre, posle tri rata i mnogobrojnih manjih sukoba u pojasu Gaze.Pojas Gaze je pod izraelskom i egipatskom blokadom otkako je Hamas 2007. godine preuzeo kontrolu nad tom teritorijom od rivalskog, umerenijeg Fataha.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Izrael presreo raketu ispaljenu iz pojasa Gaze

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Avg.2020

Izraelska vojska je saopštila da je presrela raketu koju su palestinski ekstremisti večeras ispalili iz pojasa Gaze...Ispaljivanje rakete narušilo je višemesečno relativno zatišje u sukobu dve strane...Sirene za uzbunu oglasile su se u gradu Sderot na jugu Izraela...Vojska je navela da je raketu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.