Izrael prekida pregovore o primirju: Postavljen uslov

Izvor: B92, 01.Mar.2024, 21:48

Izrael prekida pregovore o primirju: Postavljen uslov

Izrael je rekao posrednicima Egiptu i Kataru da neće nastaviti pregovore o prekidu vatre sve dok mu Hamas ne pošalje spisak talaca koji su ostali živi u Gazi.

Ovo javlja izraelski portal Vala, pozivajući se na visokog izraelskog zvaničnika.

Zvaničnik je rekao da Izrael takođe traži “ozbiljan odgovor” od Hamasa o broju palestinskih zatvorenika za koje traži oslobađanje u sklopu potencijalnog sporazuma, navodi Vala, a prenosi Al Džazira.

Američki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << portal Aksios prenosi da su Egipat i Katar ove nedelje obećali Izraelu da će, ako pristane da pošalje pregovarački tim u Dohu, obezbediti listu živih talaca i izvršiti pritisak na Hamas da odustane od svojih zahteva.

Međutim, posle tri dana razgovora u Dohi, izraelska delegacija se vratila kući bez ikakvih odgovora ni po jednom pitanju, prenosi Tajms of Izrael.

"Posrednici su obećali da će Hamas dati brojke, ali to se nije dogodilo“, rekao je za Aksios neimenovani izraelski zvaničnik.

Abu Ubaida, portparol "Brigada el Kasam", oružanog krila palestinske militantne organizacije Hamas, rekao je nešto ranije da je sedam talaca, koji su bili u zarobljeništvu u Pojasu Gaze, poginulo u bombardovanju izraelskih snaga.

Nije poznato kada su taoci poginuli. Abu Ubaida je potvrdio da je broj talaca poginulih u izraelskim vojnim operacijama u Gazi sada premašio 70.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.