Izrael podržava stav Srbije o Kosmetu

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jul.2011, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael podržava stav Srbije o Kosmetu

Premijer Srbije Mirko Cvetković ocenio je danas u razgovoru sa izraelskim ministrom javne bezbednosti Jicakom Aharonovicem da su odnosi dve zemlje dobri i bez otvorenih pitanja, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Cvetković je dodao da je neophodno unaprediti saradnju u svim segmentima, a posebno na ekonomskom planu. On je zahvalio Izraelu na principijalnom stavu da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i izrazio očekivanje da

će se takva politika i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dalje nastaviti.

Dva zvaničnika su konstatovala da je ostvarena dobra saradnja između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Ministarstva javne bezbednosti Izraela, posebno u oblasti vanrednih situacija i borbe protiv različitih oblika organizovanog kriminala.

Aharonovic je juče doputovao u posetu Srbiji i sastao se sa prvim potpredsednikom vlade i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, a obišao je i Sektor za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije MUP Srbije.

Ministar javne bezbednosti Izraela Jicak Aharonovic i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić položili su u Beogradu vence na Spomen-park "Jajinci" najveću

grobnicu u Srbiji u kojoj je sahranjeno vise od 60.000 Srba, Jevreja i Roma.

Aharonovic i Dačić su se tokom obilaska Spomen-parka upisali u Knjigu utisaka.

"Istorijska poseta mestu gde su ubijeni Srbi i Jevreji. Emotivan trenutak. Neka moja poseta obeleži sećanje na žrtve", zapisao je ministar javne bezbednosti Izraela koji se nalazi u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Dačić je upisao: "Da se nikada vise ne ponove ovakvi fašistički zločini protiv čovečnosti i genocid".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.