Izrael odgovoran za krah pregovora o primirju

Izvor: B92, 10.Mar.2024, 23:55

"Izrael odgovoran za krah pregovora o primirju"

Lider Hamasa Ismail Hanije tvrdi da je Izrael odgovoran za krah pregovora o primirju nakon što su razgovori u Kairu prošle nedelje zapali u ćorsokak.

U snimljenom govoru, Hanije koji se nalazi u Kataru, rekao je da je Izrael izbegao davanje jasnih garancija u vezi sa prekidom vatre, povlačenjem svojih snaga ili garancijama za povratak raseljenih stanovnika Gaze, preneo je Tajms of Izrael.

Tvrdeći da je Hamas "pokazao pozitivnost i odgovornost tokom pregovora", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hanije je istakao da ta militantna grupa neće prihvatiti sporazum "kojim se ne okončava rat, niti se proteruje neprijatelj iz Gaze".

Obećavajući da će osigurati da Izrael ne povrati nijednog od 134 talaca koji se još nalaze u Gazi bez trajnog sporazuma o prekidu vatre, Hanije je zahvalio "frontovima otpora" - Hezbolahu u Libanu i Hutima u Jemenu, kao i drugim snagama koje podržava Iran, na podršci borbi Hamasa protiv Izraela.

"Cionistički neprijatelj nije uspeo u svim svojim planovima u Gazi, a naš narod je nepokolebljiv u svojoj zemlji uprkos hiljadama mučenika (ubijenih), ranjenih i nestalih", rekao je Hanije, koja je iz Gaze otišao u Katar 2017. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.