Izvor: Piplmetar.rs, 24.Mar.2024, 20:30

Izrael obavestio UN da neće dozvoliti prolaz konvojima sa hranom na sever Gaze

Šef Agencije Ujedinjenih nacija za palestinske izbeglice (UNRWA) Filipe Lazarini izjavio je danas da je Izrael obavestio UN da više neće dozvoliti prolaz konvojima sa hranom na sever Gaze.
Lazarini je na društvenoj mreži Iks (X) napisao da potez Izraela „uskraćuje pomoć koja spašava živote na severu Gaze“.
„Ovo je nečuveno. Reč je o namernom ometanju pružanja pomoći za spasavanje života usred gladi do koje je doveo čovek. Ova ograničenja moraju biti ukinuta“, napisao je on.
On je upozorio da će sprečavanje UNRWA da ispuni svoj mandat dovesti do umiranja ljudi u Gazi od gladi, dehidracije i nedostatka sigurnog skloništa.
Komentari

Opširnije
Izvor: Danas.rs
...

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

UNRWA: Zabranjene sve isporuke hrane na severu pojasa Gaze

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Mar.2024, 12:28

Agencija UN za palestinske izbeglice (UNRWA) saopštila je da je Izrael formalno zabranio isporuku pomoći u hrani na severu pojasa Gaze.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.