Izrael ne odustaje od okupacije: Vlada odborila izgradnju 5.700 stambenih objekata

Izvor: B92, 26.Jun.2023, 19:20

Izrael ne odustaje od okupacije: Vlada odborila izgradnju 5.700 stambenih objekata

Izraelska konzervatnivna nacionalistička vlada odobrila je danas izgradnju 5.700 dodatnih stambenih jedinica za naseljenike na okupiranoj Zapadnoj obali.

Odluka je doneta uprkos pritisku SAD da se zaustavi proširenje jevrejskih naselja jer zvanični Vašington to vidi kao prepreku za postizanje mira sa Palestincima.

Planove za odobravanje izgradnje stambenih jedinica u različitim oblastima okupirane Zapadne obale odobio je izraelski Vrhovni saveta za planiranje, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rojters.

Rukovodstvo zajednice jevrejskih naseljenika pohvalilo je tu odluku. "Zahvaljujemo izraelskoj vladi na kontinuiranom razvoju jevrejskih naselja", saopštili su šef Regionalnog veća za Zapadnu obalu Guš Ecion i predsednik Jevrejskog saveta Šlomo Neman.

Većina zemalja smatra da su ilegalna sva naselja koja se grade na teritoriji koju je Izrael okupirao u ratu 1967. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.