Izrael nastavlja sa napadima, u poslednja 24 časa bombardovane 4 zgrade VIDEO

Izvor: B92, 05.Mar.2024, 21:36

Izrael nastavlja sa napadima, u poslednja 24 časa bombardovane 4 zgrade VIDEO

Izraelska vojska nastavlja sa napadima na Han Junis, drugi po veličini grad u Pojasu Gaze.

Prema informacijama dobijenim od očevidaca, izraelske snage opsedaju naselje Hamad, koje se nalazi zapadno od Kan Junisa na jugu pojasa Gaze, blokirajući ulaz i izlaz u to područje i bombardujući okolna područja iz vazduha i sa tla.

Izraelske snage bezbednosti pritvorile su desetine Palestinaca u Hamadi, gde su se sukobili sa palestinskim grupama otpora. Izraelski vojnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su na otvorenom terenu ispitivali i tukli Palestince koje su zarobili, a zatim su neke Palestince stavili u vozila i odveli na nepoznatu lokaciju.

S druge strane, izraelska vojska je artiljerijskom vatrom pogodila područja Araišija u Kan Junisu i gađala civile. Izraelska vojska bombardovala je kuću porodice Al-Amur u Fahariju, istočno od Kan Junisa, a dva tela su izvučena iz ruševina kuće.

Ovim napadom, broj zgrada bombardovanih u Fahariju u poslednja 24 sata porastao je na četiri. Pored toga, vojna vozila koja pripadaju izraelskoj vojsci nastavljaju da gađaju kuće u severoistočnim regionima Kan Junisa i Palestince pokušavajući da dođu do njihovih domova. U pisanoj izjavi izraelske vojske navodi se da su vojnici nastavili sa svojim naporima da se infiltriraju u Hamad. U saopštenju se navodi da je 98. divizija nastavila opsadu u Hamadu, uništila Hamasovu infrastrukturu i pronašla veliki broj naoružanja.

Izraelska vojska saopštila je da je 3. marta izvela "iznenadni" kopneni napad na grad Kan Junis, gde je prethodno izvršila desetine bombardovanja "meta Hamasa". Očevici su izjavili da su meštani ostali zarobljeni u svojim kućama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.