Izrael napao Liban

Izvor: B92, 05.Avg.2021, 08:16

Izrael napao Liban

Izraelski borbeni avioni napali su ciljeve u južnom Libanu posle razmene vatre u tom području, saopštila je jutros izraelska vojska.

Kako je navedeno, protekle noći izvedeni su udari iz vazduha na mesta odakle su tokom dana ispaljene tri rakete na Izrael i drugu "terorističku infrastrukturu".

Dve rakete su pale na izraelsku teritoriju, a treća nije preletela preko granice, navode izraelski mediji.

Televizija libanskog Hezbolaha Al Manar je javila da su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izraelski borbeni avioni izveli dva napada nadomak pograničnog grada Mahmudija.

Izraelska vojska je prethodno na rakete odgovorila artiljerijskom vatrom i tvrdi da je ispalila stotine granata na libansku teritoriju.

Izraelski odbrambeni zvaničnici spekulišu da iz raketiranja ne stoji proiranski Hezbolah, već palestinske ekstremističke organizacije u Libanu.

Libanska vojska je juče saopštila da je na meti izraelskih napada bilo nekoliko područja na jugu Libana, te da je izbio požar u gradu Rašaja Al-Fokh i da situaciju prate mirovne snage UN u Libanu (UNIFIL), prenele su agencije.

Komandant tih snaga general major Stefano Del Kol je odmah stupio u kontakt sa sukobljenim stranama i pozvao na „ prekid vatre i maksimalnu uzdržanost da se izbegne dalje eskalacija“ posebno zbog obeležavanja godišnjice razorne eksplozije u bejrutskoj luci.

Snage UN su patrolirale na mestu odakle su rakete navodno ispaljene.

Na otvorenom području kraj grada Kirjat Šmone izbio je požar blizu stambenih zgrada, a gradonačelnik je izdao instrukcije stanovnicima da ostanu u blizini skloništa dok situacija ne bude jasnija.

"Napadi IDF (izraelskih odbrambenih snage) će se nastaviti i čak pojačati zbog terorističkih napada na državu Izrael i njene gradjane", navela je vojska u saopštenju, označivši Liban odgovornim za napade koji dolaze sa njegove teritorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izraelski borbeni avioni napali ciljeve u Libanu posle razmene vatre

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Avg.2021

Izraelski borbeni avioni napali su ciljeve u južnom Libanu posle razmene vatre u tom području, saopštila je jutros izraelska vojska.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.