Izrael izveo napade iz vazduha na pojas Gaze

Izvor: Beta, 18.Jun.2021, 09:04

Izrael izveo napade iz vazduha na pojas Gaze

Izrael je kasno sinoć izveo napade iz vazduha na pojas Gaze, drugi put od uspostavljanja prekida vatre posle jedanaestodnevnog rata u maju.Izveštaja o mogućim žrtvama u tim udarima nije bilo, a izraelske vazduhoplovne snage su rano jutros nastavile napade ciljajući postrojenja Hamasa.U izveštaju vojnih vlasti se dodaje da nije bilo ubijenih ni ranjenih.Vojska je saopštila da je borbeni avion pogodio "vojna postrojenja i mesto odakle se ispaljuju rakete" kasno sinoć u odgovoru na balone sa zapaljivim materijalom.Uz to je upozoreno da se izraelske snage pripremaju za "razna scenarija, uključjući obnovu neprijateljstava".Sirene za raketnu uzbunu oglasile su se u naseljima pored granice Gaze posle udara iz vazduha.Vojska je kasnije rekla da to nije bila posledica raketiranja.Snimak kamere za nadgledanje do koje je došao AP je pokazao da se u vazduh pucalo kako se čini i automatskog oružja, što se smatra mogućim pokušajem palestinskih ekstremista da obore izraelski avion.Na drugom snimku se vidi kako se ispaljuju projektili iz Gaze ali nije bilo jasno koje vrste i gde su pali.Napetost je visoka otkako je prekidom vatre 21. maja okončan rat iako su se egipatski posrednici sastali sa zvaničnicima Izraela i Hamasa u pokušaju da učvrste neformalno primirje.Izrael i Hamas su ratovali četiri puta ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Izrael izveo napade iz vazduha na pojas Gaze

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jun.2021

Izrael je kasno sinoć izveo napade iz vazduha na pojas Gaze, drugi put od uspostavljanja prekida vatre posle jedanaestodnevnog rata u maju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.