Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael i Srbija: Ozbiljna investicija

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izrazio je danas očekivanje da će poseta premijera Srbije Aleksandra Vučića Izraelu doprineti poboljšanju saradnje dve zemlje.

"Ovom istorijskom posetom pokazali ste prijateljstvo sa narodom Izraela. Možemo da uradimo mnogo više i vaša poseta će služiti tome da se naša saradnja poboljša", rekao je Netanijahu pre sastanka s Vučićem.

Zašto je Vučić otišao u Izrael?

Vučić je rekao da Izrael i Srbija mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << "ozbiljno da investiraju" u svoje odnose.

"Na polju ekonomije i politike možemo da proširimo našu saradnju na industriju, poljoprivredu, sektor informacionih tehnologija, kao i na bezbednosne teme", rekao je srpski premijer.

Uoči razgovora Vučić je izraelskom premijeru preneo i zahvalnost za pomoć prilikom majskih poplava kao i na stavu o nezavisnosti Kosova dodajući da će Srbija "uvek tražiti mir" i "naći konkretne načine za saradnju dve države".

Premijer Srbije koji boravi u dvodnevnoj poseti Izraelu danas je posetio Memorijalni kompleks Jad Vašem. Kasnije će se sastati s predsednikom Izraela Reuvenom Rivlinom i prisustvovati ceremoniji sadnje drveta u Vrtu nacija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.