Izrael gađao vozilo hitne pomoći; Palestinski zvaničnici: Ubijeno 15 ljudi

Izvor: B92, 03.Nov.2023, 22:42

Izrael gađao vozilo hitne pomoći; Palestinski zvaničnici: Ubijeno 15 ljudi

Najmanje 15 osoba je ubijeno, a 50 je ranjeno u današnjem vazdušnom napadu Izraela na vozilo hitne pomoći u Pojasu Gaze,

Ovo su saopštili palestinski zdravstveni zvaničnici.

Izrael tvrdi da su se u vozilu nalazili militanti, dok zdravstveni zvaničnici u Pojasu Gaze pod kontrolom Hamasa, kažu da je vozilo evakuisalo povređene sa severa na jug te enklave, prenosi Rojters.

Izrael je preuzeo odgovornost za vazdušni napad na vozilo Hitne pomoći, koje je, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako se tvrdi u saopštenju Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), koristila "teroristička ćelija Hamasa".

IDF navodi da je u napadu je ubijeno više "terorističkih operativaca Hamasa".

"Imamo informacije koje pokazuju da je Hamasov metod operacije prenošenje terorističkih operativaca i oružja u kolima hitne pomoći", navodi se u saopštenju.

Prema navodima palestinskih zdravstvenih zvaničnika, 15 osoba je ubijeno, a 50 je ranjeno u napadu, navodi Si-En-En. Portparol palestinskog Ministarstva zdravlja u Pojasu Gaze rekao je da je vozilo hitne pomoći bilo u medicinskom konvoju, koji je iz bolnice putovao do graničnog prelaza Rafa, i istakao da je o tome obavešten Međunarodni komitet Crvenog krsta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.