Izrael gađao Gazu, Hamas odgovorio napadom u Tel Avivu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Nov.2019, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael gađao Gazu, Hamas odgovorio napadom u Tel Avivu

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da borbe sa palestinskim ekstremistima islamskog džihada, koje su izbile nakon što je Izrael ubio njihovog vrhovnog komandanta u Pojasu Gaze, mogu biti dugotrajne. Izrael je danas ubio vrhovnog komandanta palestinske militantne grupe, koju podržava Iran u napadu izvedenom jutros u pojasu Gaze, na šta su ekstremisti odgovorili gađajući raketama izraelske gradove, uključujući i Tel Aviv.

"Izrael nije zainteresovan za eskalaciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali učinićemo sve što je potrebno da se zaštitimo", rekao je Netanjahu novinarima u vojnom štabu, preneo je Rojters.

"Ovo bi moglo potrajati. Potrebna je izdržljivost i hladnokrvnost", rekao je Netanjahu.

Izrael je ranije danas ubio vrhovnog komandanta palestinske militantne grupe, koju podržava Iran u napadu izvedenom jutros u Pojasu Gaze, na šta su ekstremisti odgovorili gađajući raketama izraelske gradove, uključujući i Tel Aviv, preneo je AP.

Izraelska vojska saopštila je da je u vazdušnom napadu ubila komandanta ekstremističke grupe Islamik Džihad Abu el Atu u njegovoj kući u pojasu Gaze, što je ta grupa i potvrdila.

Sirijski mediji preneli su i da je Izrael gađao stambenu zgradu u Damasku u kojoj živi drugi komandant Islamik Džihada Akram Ekl Adžuri i da su tom prilikom poginule dve osobe, ali još nije jasno da li je među stradalima i jedan od njegovih sinova.

Zbog tih napada palestinski Hamas je obećao da će se osvetiti.

Ta organizacija je navela u saopštenju da Izrael "snosi sve posledice i rezultate ovog opasnog napada i eskalacije", ako i da jutrošnji napadi neće proći bez posledica.

U toku jutra sirene su se čule u svim gradovima Izraela, a naređeno je i da škole na jugu i centralnom Izraelu danas ne rade, prenosi Rojters.

Građanima je savetovano da ostanu kod kuća i da ne idu na posao sem ako nije baš važno, a otvorena su i skloništa.

Izraelski mediji preneli su da je nekoliko raketa iz pravca pojas Gaze presretnuto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.