Izrael: Uslovi za oslobađanje taoca neprihvatljivi

Izvor: B92, 29.Jan.2024, 19:55

Izrael: Uslovi za oslobađanje taoca neprihvatljivi

Kancelarija izraelskog premijera Benjamina Netanijahua izdala je saopštenje u kojem se ne poriče da je Izrael pristao na okvir za oslobađanje talaca.

Kancelarija navodi da izveštaji o dogovoru nisu tačni i da uključuju uslove koji nisu prihvatljivi za Izrael.

U izveštaju koji je ranije objavio Kanal 12 tvrdi se da je Izrael pristao na 45-dnevnu pauzu u borbama u zamenu za 35 talaca u prvoj fazi oslobađanja.

Prema izveštaju, oko 100-250 palestinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zatvorenika bilo bi oslobođeno za svakog Izraelca poslatog kući, preneo je Tajms of Izrael.

Kancelarija Netanijahua je navela i da je postignut "značajan napredak" na povratku raseljenih stanovnika sa juga Izraela u svoje domove.

U saopštenju se dodaje da je Netanijahu danas održao sastanak na tu temu sa raznim zvaničnicima i da je postignut značajan napredak, kao i da se vrše konačna prilagođavanja kako bi se napredovalo po tom pitanju.

Odluke će uskoro biti iznete kabinetu da raspravlja o njima, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Netanijahuova kancelarija: Ima i neprihvatljivih uslova za oslobađanje talaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2024

Kancelarija izraelskog premijera Benjamina Netanijahua izdala je saopštenje u kojem se ne poriče da je Izrael pristao na okvir za oslobađanje talaca, ali navodi da izveštaji o dogovoru nisu tačni i da uključuju uslove koji nisu prihvatljivi za Izrael.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.