Izrael: Ružičasti front protiv Netanijahua

Izvor: B92, 07.Feb.2021, 14:46

Izrael: "Ružičasti front" protiv Netanijahua

U Jerusalimu je grupa demonstranata obučena u fluorescentno ružičastu boju protestovala ispred rezidencije izraelskog premijera Benjamina Netanijahua.

Oni se nazivaju "Ružičastim frontom" i učestvuju u protestima protiv Netanijahua koji se održavaju širom zemlje subotom, na kojima učestvuje na hiljade ljudi koji pozivaju najdugovečnijeg izraelskog lidera da podnese ostavku zbog navoda o korupciji, što on poriče, preneo je Rojters.

Veliki broj članova "Ružičastog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fronta" su umetnici i izvođači, a ta zajednica je teško pogođena restriktivnim merama uvedenim zbog korona virusa.

U trenutku kada su zatvorena pozorišta, ulica postaje mesto performansa.

Pored ružičastih marama, zastava i košulja, neke grupe se oblače u crno kako bi iskazale žalost što je Netanijahu i dalje na vlasti, što je dozvoljeno zakonom, dok je pod krivičnom optužnicom.

Demonstracije obično počinju mirno, ali se uglavnom završvaju tako što policija kreće da hapsi demonstrante koji odbijaju da se raziđu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.