Izrael: Nismo namerno

Izvor: B92, 16.Maj.2021, 18:00

Izrael: "Nismo namerno"

Izraelska vojska saopštila je da je njen napad na sistem tunela militanata u Gazi izazvao urušavanje civilnih kuća.

To je dovelo do "nenamernog'' stradanja civilnih žrtava.

Pogođen je sistem tunela koji je koristila palestinska militantna grupa Hamas ispod puta u gradu Gaza, navodi se u saopštenju vojske koje je preneo Rojters.

"Podzemni vojni objekat se urušio usled čega se srušio i temelj civilnih kuća iznad njih, što je dovelo do neželjenih žrtava", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi se.

Vojska je saopštila da "teži da izbegne civilne žrtve što je više moguće, ali da Hamas snosi odgovornost za namerno lociranje svoje vojne infrastrukture ispod civilnih kuća, izlažući na taj način civile opasnosti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izrael tvrdi da civilne žrtve u napadu na tunele nisu bile namerne

Izvor: Blic, 16.Maj.2021

Izraelska vojska saopštila je danas da je njen napad na sistem tunela militanata u Gazi izazvao urušavanje civilnih kuća, što je dovelo do ''nenamernog'' stradanja civilnih žrtava.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.