Iznenađenje u testu očinstva mladunčeta orangutana u Švajcarskoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jan.2019, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iznenađenje u testu očinstva mladunčeta orangutana u Švajcarskoj

Test očinstva pokazao je da otac petomesečnog mladunčeta orangutana u zoološkom vrtu u Bazelu nije mužjak iz ograđenog dela u kome se nalazi i majka, već stariji orangutan Vendel koji živi u susednom prostoru.

Forenzičari Univerziteta u Bazelu uporedili su DNK petomesečne ženke Padme s uzorkom DNK 14-ogodišnjeg mužjaka Budija iz istog ograđenog dela u kome živi i majka mladunčeta Maja.

Ustanovili su da se DNK poklapa sa uzorkom 18-ogodišnjeg orangutana >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Vendela iz susednog ograđenog prostora, a ne 14-godišnjeg Budija, saopšteno je iz zoo vrta.

Izgleda da za Maju i Vendela ograda koja ih deli nije bila prepreka za "majmunska posla", piše AP.

Čuvari rutinski uzimaju DNK uzorke od novorođenih orangutana jer su oni kao ugrožena vrsta deo programa razmnožavanja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.