Iznenađenje: Kirin 810 do 44% bolji nego Snapdragon 730

Izvor: Mondo, 21.Jun.2019, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iznenađenje: Kirin 810 do 44% bolji nego Snapdragon 730

Nekako nismo videli da Kirin 810 stiže, posebno ne da će biti toliki iskorak u odnosu na dosadašnje Kirin-e srednje serije, ali nov čipset je sjajno osveženje u ponudi i već je na telefonima!

Novi Huawei čip Kirin 810 temelji se na 7-nanometarskom proizvodnom procesu. Ima dva super brza jezgra nove generacije ARM Cortex-A76 brzine 2.27 gigaherca i šest jezgara ARM Cortex-A55 brzine do 1.88 gigaherca, namenjenih slabije zahtevnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << funkcijama na telefonu. Uz ova moćna jezgra stiže i značajno unapređena grafika - Mali-G52 MP6.

Pročitajte i ovo:  Huawei doneo prvu 5G mrežu u Srbiju!

Prvi konkurent Kirin 810 čipu je Snapdragon 730, izrađen u 8-nanometarskom procesu, što ga čini 11 odsto sporijim u operacijama sa jednim jezgrom i 13 odsto inferiornijim u operacijama sa više jezgara. Grafički, Huawei GPU je čak 44 odsto sposobniji, nego Adreno 618, ugrađen u S730.

Pročitajte i ovo: 16 modela će dobiti najnoviji Android Q i EMUI 10

Foto: MONDO / Huawei

Prava magija Kirin 810 čipseta nalazi se u DaVinci NPU jedinici, koja zahvaljujući novoj arhitekturi (Quantitative Stereo Arithmetic Unit) “skockanoj“ po ugledu na Rubikovu kocku nadjačava čak i Snapdragon 855 i MediaTek Helio P90 čipsetove u operacijama zasnovanim na AI-ju i mašinskom učenju. Ova jedinica nadgleda CPU, GPU i opterećenost sistema (softvera i hardvera istovremeno) omogućavajući da smanjuje ili pojačava protok energije, performansi i drugih neophodnih sistemskih resursa, kako bi telefon uvek radio besprekorno.

Huawei je posebno ponosan na unapređene karakteristike IVP + ISP, koje su moćnije u kamera sistemu i omogućavaju brzu i preciznu algoritamsku obradu .RAW fajlova.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.