Izložba stripova u DKC

Izvor: Blic, 13.Apr.2011, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba stripova u DKC

Izložba prvog strip konkursa Dečjeg kulturnog centra biće otvorena sutra u 13 sati u galeriji DKC, a nagrađenim učesnicima biće dodeljene diplome i vredne nagrade.

Na konkursu su učestvovala deca i mladi iz cele Srbije, uzrasta od 8 do 18 godina, koja su svoje umeće predstavila kroz kratku formu stripa – formu kaiša.

Žiri je dodelio prvu, drugu i treću nagradu za tri starosne kategorije, kao i pet pohvala u individualnoj kategoriji i dve pohvale za kolekciju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Prvi strip konkurs, organizovan sa idejom da postane tradicionalna manifestacija, imao je za cilj da motiviše decu i mlade na polju stvaralaštva devete umetnosti.

Prateći program izložbe je Otvoreni studio, koji će se održati u ponedeljak, 18. aprila, u 18 sati, kada će svi zaintresovani moći da otkriju tajne stripa i karikature, kao i da ožive svoje crtane junake.

Prisutni će imati mogućnost da se upoznaju sa eminentnim autorima iz sveta stripa i animacije i da pogledaju njihova ostvarenja, a najzainteresovaniji će moći da oprobaju svoje umeće u Ateljeima za strip i animirani film.

Tom prilikom, biće prikazani i animirani filmovi polaznika Radionice animiranog filma DKC.

Izložba stripova može se pogledati do 5. maja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izložba u Dečjem kulturnom centru

Izvor: Danas, 14.Apr.2011, 00:03

U Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograda, danas će biti otvorena izložba prvog stip konkursa. Na konkursu su učestvovala deca i mladi, uzrasta od osam do 18 godina iz cele Srbije, koja su svoje umeće predstavila kroz kratku formu stripa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.