Izložba skulptura Predraga Milačića u Stambol kapiji

Izvor: Glas javnosti, 06.Okt.2012, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba skulptura Predraga Milačića u Stambol kapiji

BEOGRAD - Izložba skulptura i crteža akademskog umetnika Predraga Milačića pod nazivom "Tragovi vremena" otvorena je u Galeriji Beogradske tvrđave u Stambol kapiji na Gornjem gradu.

U najavi izložbe uglednog crnogorskog umetnika i pedagoga, vanrednog profesora za skulputru u kamenu na Fakultetu likovnih umetnosti na Cetinju, navodi se da skulpture Milačića pričaju priču o putu kamena, njegovoj energiji, o vremenu koje je tkano u tom materijalu.

Autor 11 samostalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << izložbi i učesnik više od 50 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu Milačić ističe da su od kamena izgrađena najveća svetilišta, neosvojive tvrđave, domovi, grobnice i najlepše skulpture.

"Kamen nam priča priču o genijalnosti. Priča nam o padu velikih civilizacija, o stvaranju i rušenju. Naizgled hladan, a zapravo tako topao i pitom materijal", kaže umetnik Milačić (54) rođen u Veruši kod Podgorice.

Milačić je diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti 1988. godine u klasi Miodraga Popovića i magistrirao 1990.godine na istom fakulultetu.

Usavršavao se godinu dana u Italiji a od 1992. godine počinje da radi na FLU na Cetinju gde i danas radi. Izložba će biti postavljena do 26. oktobra.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.