Izložba insekata u Prirodnjačkom muzeju

Izvor: Glas javnosti, 28.Apr.2012, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba insekata u Prirodnjačkom muzeju

BEOGRAD - U Prirodnjačkom muzeju na Kalemegdanu u petak, 4. maja, biće otvorena neobična izložba insekata pod nazivom "6 nogu" autora i entomologa Miloša Jovića.

Reč je o neobičnoj izložbi zamišljenoj kao jednostavan i prijemčiv vodič za kroz svet insekata.

Insekti su, kako navodi muzej u najavi, uglavnom, omraženi i potcenjeni organizmi koji žive svuda oko nas, ali i u nama.

Ovom izložbom Prirodnjački muzej želi da svet insekata posetiocima učini >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << bližim, razumljivijim i manje zastražujućim kroz primere koji se vezuju za naše zablude, asocijacije i strahove.

Iz muzeja poručuju da na izložbi neće biti ni jednog jedinog pravog insekta, a tokom priprema ni mrav nije zgažen.

Razne vrste insekata prikazane su modelima od koji su neki veliki do pola metra, a drugi staju u šaku. Izložbu čini 46 modela insekata koji žive u vodi, na kopnu, u zemlji, kućnim uslovima, vazduhu.

Insekti su predstavljeni veoma slično ljudima, kao "dame i gospoda", "sportisti ili radnici", "sustanari ili rekreativci".

Izložba će biti otvorena do kraja oktobra, a namenjena je posetiocima svih uzrasta, a posebno najmlađima.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.