Izložba fotografija hispanoameričke stvarnosti u Servantesu

Izvor: Blic, 15.Feb.2011, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba fotografija hispanoameričke stvarnosti u "Servantesu"

Putujuća izložba pod nazivom “Elastičnost” - fotografska vizija hispanoameričke stvarnosti - biće otvorena u sredu u 19 sati u Galeriji Instituta "Servantes" . Ova specifična izložba obuhvata radove 10 autora iz Latinske Amerike koji su svojim fotografijama želeli da predstave probleme i svakodnevni život stanovnika Latinske Amerike, pun iskušenja.

Izložba fotografija "Elastičnost” nosi specifičan naziv jer želi da ukaže na "elastičnost” i sposobnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prilagođavanja stanovnika Latinske Amerike brojim problemima, situacijama i konstantnim promenama. Ova vredna izložba fotografija obuhvata radove 10 mladih fotografa iz Latinske Amerike koji su učestvovali na konkursu "Otkrića” u organizaciji PhotoEspana. Od 342 fotografije radovi ovih mladih autora su izabrani jer su najbolje oslikali političku, socijalnu i ekonomsku situaciju.

Prema rečima direktorke Instituta Servantes u Madridu g-dje Karmen Kafarel, izložbom se žele se prevazići stereotipi kada je u pitanju hispanoamerička stvarnost i fotografija na kojoj se najčešće prikazuju običaji, tradicija i šarolikost američkog kontinenta.

Postavka prikazuje se savremen trenutak i sposobnost prilagođavanja običnih ljudi u brojnim situacijama kao što je prilagođavanje peruanskih porodica životu nakon razornog zemljotresa ili život i frustracije meksičkih emigranata, zatim svakodnevni život na Andima, kao i težak život u Meksiku viđen očima jednog taksiste i profesionalnog fotografa.

„Elastičnost” je putujuća izložba koja nakon premijernog prikazivanja u Španiji obilazi centre Instituta Servantes širom sveta, a u Beogradu će boraviti do 26. marta.

Ulaz u galeriju je slobodan.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Elastičnost ljudskog duha

Izvor: Danas, 15.Feb.2011

U galeriji Instituta Servantes večeras u 19 sati svečano se otvara izložba pod nazivom „Elastičnost“ - fotografska vizija hispanoameričke stvarnosti. Izložba obuhvata radove 10 autora iz Latinske Amerike koji su svojim fotografijama želeli da predstave probleme i svakodnevni život stanovnika...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.