Izvor: N1 televizija, 02.Nov.2018, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba fotografija Imrea Saba "Devedesete"

U Umetničkom centru Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković" večeras će biti otvorena izložba "Devedesete", na kojoj fotoreporter Imre Sabo, nakon 32 godine od poslednje velike autorske izložbe u Beogradu, predstavlja najznačajnije fotografije nastale tokom te krizne i ratne decenije.

Izvor: N1

Tema izložbe je njegov ratni opus - trenuci koje je proveo na ratištima u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu, uz događaje koji su im prethodili ili su se kao posledice >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << tih ratova paralelno dešavali u Beogradu.

U prvom planu Sabovih ratnih i socijalno angažovanih fotografija prvenstveno su ljudi i groteska nacionalnih podela u nastajanju, a koje su neumitno vodile u konflikt.

"Ja sam samo savesno i časno obavljao svoj zadatak fotoreportera na terenu. Nikada nisam radio to sa ambicijom da to bude nešto, eto na kraju je ispala izložba, za koju bih naglasio da svakako nemam nameru da ima bilo kakve političke implikacije", rekao je Sabo za N1.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Otvorena izložba „Devedesete“

Izvor: Danas, 02.Nov.2018

Izložba fotografija "Devetesete" autora Imre Saba otvorena je večeras u Univerzitetskoj biblioteci "Svetozar Marković". Članak Otvorena izložba „Devedesete“ se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.