Izložba Od raja do pakla i nazad

Izvor: RTS, 30.Jan.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Od raja do pakla i nazad"

Samostalna izložba fotografija Miloša Nadaždina "Od raja do pakla i nazad", otvorena je u galeriji "Nem Moment".

Na izložbi fotografija Miloša Nadaždina "Od raja do pakla i nazad", u galeriji "Nem Moment"  predstavljena je serija fotografija i portreta, kroz koje autor pokazuje različita osećanja i stanja ljudi: tugu, bes, sreću i drugo.

Zastupljeni su veliki formati i prediminzionisana lica koja ostavljaju snažan utisak i plene svojom jačinom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Želeo sam da predstavim razne situacije koje ljudi proživljavaju, od onih lepih do najstrašnijih, taj "tobogan" kroz koji prolazimo, tokom života, upravo oslikava sam naziv izložbe", rekao je autor izložbe.

Na pitanje zašto je izabrao portret kroz koji će da iskaže svoj doživljaj, Nadaždin je odgovorio da je to pristup kroz koji najbolje može da prikaže emocije: kroz ljudsko lice, oči, pogled, izraz.

"Lica jesu lepa, ali akcenat je na emocijama koja ona nose", dodao je autor.

Nadaždin je još, pri prvom susretu sa fotografijom, u srednjoj školi, u Bernu, shvatio da će ona biti njegov životni poziv, a uporedo sa izučavanjem fotografije završio i Filološki fakultet u Beogradu.

Do sada su njegove fotografije objavljivane u mnogim časopisima u Srbiji.

Početkom 2008. godine je imao prvu samostalnu izložbu fotografija koja je bila veoma zapažena i dobila odlične kritike.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.