Izložba Koste Bunuševca

Izvor: RTS, 18.Feb.2012, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba Koste Bunuševca

Izložba slikara, dizajnera, jednog od prvih umetnika koji su se u Srbiji bavili performansima, Koste Bunuševca priređena je u Prodajnoj galeriji Beograd.

Slikar, dizajner, jedan od prvih umetnika koji su se u Srbiji bavili performansima Kosta Bunuševac, priredio je izložbu za koju kaže da je sažela sve čime se do sada bavio.

Na izložbi u Prodajnoj galeriji Beograd slike su uklopljene u objekte različitih oblika. Autor govori da bez obzira na univerzalnu duhovnost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i prosvetljenje kojima svaki umetnik teži, od nečeg mora i da se živi.

"Slika je pokrivena poklopcem, a da bi se slika videla, mora da se plati, pet minuta gledanja, 500 dinara", kaže Bunuševac.

Naziv je niži nivo odnosa prema slici, kaže slikar, ko ume videće i bez njega, dovoljne su samo tri reči: tajna, lepota i ljubav.

"Izgleda da sam ja neki Don Kihot, koji ima dokaze o postojanju te tri reči i za mene su ona čista istina", ističe Bunuševac.

Fantastično i realno, klasično i aktuelno - Bunuševac veruje da je ova izložba sinteza svega što je do sada uradio. Slika je vrsta energije koju umetnik zrači i on se nada da posmatrači to osećaju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.