Izložba “Igra staklenih perli”

Izvor: Blic, 11.Nov.2010, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba “Igra staklenih perli”

U kutku ateljea "Kosovka" na Vračaru večeras su zablistali nizovi perli različitih boja, povezanih u elegantne ogrlice i rasutih na platnima izloženih slika. Mlade autorke ove neobične izložbe, Dafne Lončarević i Ela Gabrić, pokazale su kako se od perla, maštom mogu stvoriti prava umetnička dela.

Dafne je perlama slikala, a Ela se poigrala praveći od njih elegantne ogrlice i kutijice za nakit.

"Staklene perle predstavljale su kroz istoriju neizmerni izvor >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nadahnuća. U vreme kraljice Elizabete staklene perle na plemićkim odorama čak su označavale nečiji čin i stepen bogatstva, a taj trend kasnije se proširio na evropske dvorove", pričaju autorke.

Perle su i danas podjednako privlačne, naročito u kombinaciji s biserima i poludragim kamenjem. Taj detalj nije promakao ni autorkama.

"Nakit, koji čini sastavni deo ove kolekcije, oplemenjen je biserima, satenskim tračicama i svarovski staklenim perlama kako bi se dočarala puna rafiniranost tog bajkovitog vremena", ističu Dafne i Ela.

Izložba je otvorena do 18.novembra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.