Izložba Danijele Tasić Cvetković u Galeriji Kulturnog centra Somboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2018, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba Danijele Tasić Cvetković u Galeriji Kulturnog centra Somboru

Akademska slikarka Danijela Tasić Cvetković je osvajanjem nagrade na prošlogodišnjem Likovnom salonu u Somboru dobila priliku da izloži svoje radove rađene tehnikom akrila i ulja na platnu. Tema je deo ciklusa pod nazivom Očna tačka- vidljivo nevidljivo.

Reč je o velikim formatima sada već prepoznatljivih oblika i kolorita.

"Moguće je da je u stvari u nazivu same izložbe, Očna tačka, vidljivo nevidljivo, sadržana sva bit likovnog izražavanja. Danijela >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kreće od same suštine, od definicije toga, ko ona jeste, u kom prostoru stoji i odakle posmatra. Dok pratimo njene slike, i dok pratimo čak njen iskaz bilo u katalogu, bilo postavljen na ulazu u ovu galeriju, polako prepoznajemo da se ne radi samo o mestu, već o trenutku i vremenu", kaže Tatjana Dimitrijević, urednica likovnih programa Galerije KC "Laza Kostić".

"Od prošle godine sam sebi dozvolila da imam studio van stana i to je za jednog umetnika jako bitno, jer to onda podrazumeva potpuno drugačiji pristup, odgovornost prema prostoru", ističe autorka.

Izložba Danijele Tasić Cvetković biće postavljena u Galeriji KC Laza Kostić do 18 avgusta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.