Izjava Vujanovića odslikava odnos prema Srbima u CG

Izvor: B92, 26.Jul.2019, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izjava Vujanovića odslikava odnos prema Srbima u CG"

Srpski nacionalni savet CG istakao je da je izjava bivšeg predsednika CG da Srbi nisu ničim ugroženi odslikava neprijateljski odnos prema Srbima u toj zemlji.

Povodom izjave bivšeg predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića da Srbi nisu ničim ugroženi u CG, te da to predstavlja "socijalnu demagogiju", Srpski nacionalni savet CG ističe da je u svakom delu društvenog i političkog života izražen neprijateljski odnos prema Srbima.

Stoga, kako navode, izjava Vujanovića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na najbolji način odslikava položaj srpskog naroda, kao i odnos crnogorske vlasti prema njemu.

"Nepotrebno je nabrajati pozicije u kojima su Srbi obespravljeni, jer definitivno ne postoji područje u kojem su Srbi postigli ravnopravan položaj makar i sa brojčano najmanjom nacionalnom zajednicom u Crnoj Gori", ističe se u saopštenju Saveta.

Savet, u saopštenju koje je potpisao predsednik Momčilo Vuksanović, očekuje od političkih predstavnika Srba u Crnoj Gori da iskreno zastupaju njegove interese, uz poruku da koaliranje sa vlastima vodi u asimilaciju, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.