Izgubljena kornjača tri decenije živela u ostavi

Izvor: Kurir, 25.Jan.2013, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgubljena kornjača tri decenije živela u ostavi

Sestra Lenita, koja je kornjaču dobila na poklon pre tri decenije, rekla je da je oduševljena što se Manuela vratila, ali da ne shvata kako je mogla tako dugo da preživi zatvorena u sobi

RIO DE ŽANEIRO - Brazilska porodica pronašla je u ostavi kućnog ljubimca, kornjaču, koja je nestala bez traga pre 30 godina.

Prema pisanju lista "Dejli mejl", porodica Almeida je izgubila kornjaču Manuelu 1982. godine. Verovali su da je njihova >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << mezimica pobegla u vreme građevinskih radova na njihovoj kući u Rio de Žaneiru, kada su radnici često ostavljali ulazna vrata otvorena.

Kada je početkom meseca umro otac porodice, deca su odlučila da očiste prostoriju koju je on koristio za odlaganje rashodovanih električnih aparata.

Prilikom sređivanja ostave, u jednoj kutiji sa starim video plejerom pronašli su Manuelu - živu i zdravu.

"Pogledao sam u kutiju i ugledao je. Istog trenutka sam prebledeo. Nisam mogao da poverujem u to što vidim", kazao je sin Leandro u izjavi za brazilski list "Globo".

Njegova sestra Lenita, koja je kornjaču dobila na poklon pre tri decenije, rekla je da je oduševljena što se Manuela vratila, ali da ne shvata kako je mogla tako dugo da preživi zatvorena u sobi.

Veterinar Džeferson Pirs objasnio je da pojedine vrste kornjača, posebno one sa crvenim nogama, kao što je Manuela, mogu da izdrže i do tri godine bez hrane. On veruje da je Manuela preživela tako što se hranila termitima iz drvenog poda.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.