Izgubio posao zbog slovne greške

Izvor: Blic, 13.Feb.2010, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgubio posao zbog slovne greške

Generalni direktor čileanske štamparije novca Gregorio Injiguez smenjen je nakon puštanja u opticaj više hiljada novčića sa pogrešno napisanim imenom države.

Novčići od 50 pezosa izdati su 2008. godine, ali niko nije primetio grešku do kraja prošle godine. Na kovanicama u imenu države Čile umjesto slova L stoji još jedno slovo I.

Novčići su od tada postali traženi među kolekcionarima, a štamparija novca je objavila da ne planira da ih povuče iz upotrebe.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Građani su počeli da sakupljaju novčiće sa pogrešnim imenom države u nadi da će im vrednost porasti, prenosi BBC.

Zbog ove greške, posao su izgubili generalni direktori kovnice i još nekoliko službenika.

Ovo nije prva afera u koju je umešana državna štamparija novca. Prošle godine, na tržištu se pojavio zlatnik koji je trebalo da bude čuvan u muzeju ove institucije.

Kasnije je na slobodnom tržištu prodat još jedan redak zlatnik, sa likom tadašnje predsednice Mišel Bašel.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.