Izgradnja infrastrukture u fokusu i ove godine, zavšren ogroman posao

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2020, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgradnja infrastrukture u fokusu i ove godine, zavšren ogroman posao

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s direktorima Koridora Srbije i Puteva Srbije Zoranom Babićem i Zoranom Drobnjakom o infrastrukturnim projektima čija realizacija je u toku.

"Završili smo zajedno ozbiljan posao i velike projekte u 2019. godini, sa pravom je to bila godina infrastrukture, i verujem da ćemo uspešno realizovati i sve ostale projekte koje smo u međuvremenu započeli i koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tek u planu u okviru novog investicionog ciklusa Srbija 2025", rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade poručila je direktorima Babiću i Drobnjaku da je Ministarstvo tu da pruži svu potrebnu podršku i pomoć, kao i do sada, i da očekuje da se svi projekti realizuju po ugovorenoj dinamici.

Na sastanku je, između ostalog, bilo reči o izgradnji Moravskog koridora i auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, za čiju realizaciju je investitor JP “Koridori Srbije”, kao i o nastavku izgradnje “Miloša Velikog” od Preljine do Požege, auto-puta Niš-Pločnik, Fruškogorskog koridora, ali i auto-puta Sremska Rača - Kuzmin, saobraćajnice Kragujevac-Batočina i obilaznice oko Beograda, gde su “Putevi Srbije” investitor.

Takođe, razgovaralo se o pripremi dokumentacije za deonicu Novi Beograd - Surčin, izgradnji deonice Valjevo-Iverak i Batajničke petlje, kao i rehabilitaciji puteva, gde je završeno 237 kilometara, trenutno se radi na 238 kilometara, a u ovoj godini planirano je da se ugovori još oko 360 kilometara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mihajlović poručila Babiću i Drobnjaku da će Ministarstvo pružiti pomoć i podršku u realizaciji infrastrukturnih projekata

Izvor: Danas, 15.Jan.2020

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poručila je danas direktorima "Koridora Srbije" i "Puteva Srbije" Zoranu Babiću i Zoranu Drobnjaku da je resorno Ministarstvo tu da pruži svu pomoć i podršku u realizaciji infrastrukturnih projekata i da očekuje da sve...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.