Izgradnja Doma zdravlja u Goraždevcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2010, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgradnja Doma zdravlja u Goraždevcu

GORAŽDEVAC -

Pomoćnik ministra za Kosovo Dragan Petković izjavio je danas FoNetu da je u najvećem srpskom selu u Metohiji Goraždevcu počela izgradnja Doma zdravlja, koju finansira Ministarstvo za Kosovo.

Dom zdravlja će, kada bude završen, imati površinu od 550 kvadratnih metara, a Ministarstvo će u njega uložiti 20 miliona dinara.

"Ustanovu će koristiti Srbi iz opština Peć, Istok i Klina, kojima su sada najbliži domovi zdravlja u Gračanici, Kosovskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mitrovici ili Orahovcu", rekao je Petković i dodao da u tim krajevima živi više od 3.000 Srba, uglavnom povratnika.

"Dom zdravlja se gradi u Goraždevcu, iz koga Srbi nikada nisu odlazili", izjavio je Petković.

On je najavio početak izgrdnje sedam kuća za socijalno ugrožene mlade bračne parove u Goraždevcu, koje će takođe finansirati Ministarstvo za Kosovo.

"Ministrstvo će graditi i stanove u Prilužju, Štrpcu, Novom Brdu i naselju Berivojce, u opštini Kosovska Kamenica. Sagradili smo 120 stanova u severnoj Mitrovici", rekao je Petković.

On je izrazio očekivanje da će uskoro biti završena i infrastruktura u Badovcima, kod Gračanice, za 70 kuća namenjenih zbrinjavanju raseljenih Srba koji žive u koletivnom smeštaju u kontejnerima i za socijalne slučajeve.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.