Izgorela pre godinu dana: Počela sanacija osnovne škole u Grockoj (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Avg.2017, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgorela pre godinu dana: Počela sanacija osnovne škole u Grockoj (FOTO)

Očekuje se da radovi budu gotovi u septembru

Radovi na sanaciji Osnovne škole „Ivo Lola Ribar” u gročanskom naselju Begaljica, koja je izgorela u požaru prošle godine, trebalo bi da budu završeni tokom septembra, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić prilikom obilaska radova.

On je rekao da je danas počelo postavljanje novog krova u ovoj školi i dodao da je veoma zahvalan izvođačima i svima koji učestvuju u ovom poslu.

– Na taj način >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će đaci iz ovog mesta, koji su od aprila 2016. godine kada je škola izgorela putovali u škole u okolnim mestima, ponovo dobiti školu – rekao je gradski menadžer.

On je naveo da je škola „Ivo Lola Ribar” jedna od najstarijih škola na teritoriji Beograda, da je osnovana 1868. godine, te da će sledeće godine proslaviti 150 godina postojanja.

– Nemamo puno institucija koje su stare 150 godina tako da, osim što je važno da u svakom mestu imamo obrazovnu instituciju za našu decu, važno je i da čuvamo tradiciju, a ova škola zaista ima tradiciju – naglasio je Vesić.

Kako je istakao, Vlada Srbije je preko Kancelarije za javna ulaganja izdvojila oko 47 miliona dinara za rekonstrukciju škole „Ivo Lola Ribar”.

– Verujem da ćemo uspeti da zvršimo čitav ovaj posao, koji uopšte nije mali, i da će već tokom septembra đaci iz ovog mesta dobiti svoju školu koja će biti nova, sa potpuno novom opremom i u skladu sa svim standardima koje moderno obrazovanje traži i kakvu oni zaslužuju – rekao je Vesić.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak je, govoreći o rekonstrukciji ove škole, istakao da su ljudi iz sekretarijata svakodnevno u komunikaciji sa izvođačima radova kako bi se otklonili svi problemi na terenu.

– Pored rekonstrukcije ove škole, Grad Beograd je za srednje i osnovne škole ove godine odvojio oko 100 miliona dinara kako bismo sanirali toalete, fasade... U narednom periodu nas očekuje puno posla kako bismo obnovili škole i kako bi deca u njima imala lep i prijatan boravak – rekao je Gak.

On je najavio da će krajem ove godine u naselju Leštane biti srušena stara škola i da će već početkom sledeće godine početi izgradnja potpuno nove škole u tom mestu.

Predsednik Skupštine Opštine Grocka Stefan Dilberović rekao je da je sanacija škole „Ivo Lola Ribar” od velikog značaja i najavio da će Opština Grocka kompletno urediti eksterijer oko te škole, što podrazumeva novi sportski teren, novu ogradu i park iza škole.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.