Izgorela baraka, sledi iseljavanje naselja ispod Gazele

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2009, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgorela baraka, sledi iseljavanje naselja ispod Gazele

BEOGRAD - U nehigijenskom naselju ispod mosta Gazele u Beogradu danas je izgorela jedna baraka, a u požaru niko nije povređen, prenela je televizija B92.

U gašenju požara učestvovala su dva vatrogasna vozila i sedam vatrogasaca.

U trenutku izbijanja požara baraka je bila prazna, a uzroci požara nisu poznati.

Naselje ispod najprometnijeg beogradskog mosta sutra odlazi u prošlost, jer će 114 porodica iz tog nehigijenskog naselja biti preseljeno na nove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lokacije u 13 beogradskih opština, javlja B92.

Raseljeni Beograđani stambene kontejnere dobiće na korišćenje na pet godina, a svako domaćinstvo će dobiti po tri kreveta sa dušecima, sto sa šest stolica i orman.

Sva deca, uglavnom romske nacionalnosti, počeće redovno da idu u školu, a biće im obezbeđen besplatan prevoz, udžbenici, odeća i obuća.

Popravka Gazele odlagana je nekoliko puta, jer radovi nisu mogli početi dok se ne raseli naselje ispod mosta.

Jedan od uslova za dobijanje kredita Evropske investicione banke bio je da se taj posao obavi kako treba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Štrbac: U zastoju je samo potraga za nestalim Srbima

Izvor: Blic, 31.Avg.2009, 09:35

Predsednik nevladine organizacije „Veritas“ Savo Štrbac ocenio je juče da se ne može govoriti o zastoju procesa ekshumacija i identifikacija svih žrtava pošto je u zastoju zapravo „samo potraga za nestalim Srbima“.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.