Izgledamo kao klovnovi

Izvor: B92, 04.Maj.2023, 23:36

"Izgledamo kao klovnovi"

Pretnje nuklearnim napadom kao odgovor na navodni napad dronom na Kremlj potpuno su isključene, izjavio je šef Vagner grupe Jevgenij Prigožin.

Prema njegovim rečima, oni koji pribegavaju ovakvim pretnjama čine da Rusi izgledaju kao klovnovi.

Prigožin je pozvao na kažnjavanje onih koji su dozvolili da dronovi lete do rezidencije ruskog predsednika.

"Izgledamo kao klovnovi koji prete nuklearnom bombom kao odgovor na dečji dron“, rekao je Prigožin na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svom Telegram nalogu na pitanje da li su rasprave o nuklearnoj odmazdi za navodni napad na Kremlj opravdane.

Ukrajinska novinska agencija Unijan povezala ga je sa Dmitrijem Medvedevim, bivšim ruskim predsednikom i sadašnjim zamenikom predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije. Posle incidenta u sredu u Moskvi, on je pozvao na fizičku likvidaciju ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

On je takođe ranije zapretio da bi Rusija mogla da upotrebi nuklearno oružje ako bude napadnuta ili poražena u konvencionalnom ratu.

"Upotreba nuklearnog oružja kao odgovor na upotrebu dronova očigledno nije opcija. Pre svega, potrebno je saznati ko je odgovoran za borbu protiv bespilotnih letelica, da shvatimo kako je to moglo da se desi. I onda sve učiniti da postanemo vodeća zemlja u razvoju bespilotnih letelica i da odgovorimo potpuno istim bespilotnim letelicama“, rekao je Prigožin.

Moskva je za noćni napad okrivila Ukrajinu, a samim tim i SAD, po čijem naređenju je operacija navodno izvedena. Zelenski je kategorički negirao da je Ukrajina slala dronove Kremlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.