Izvor: Nezavisne Novine, 17.Okt.2017, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izglasano udaljavanje poslanika opozicije sa sjednice Skupštine

BANJALUKA - U nastavku zasjedanja 22. redovne sjednice Narodne skupštine RS izglasano je udaljavanje opozicionih poslanika zbog onemogućavanja rada parlamenta.

Nakon pauze, poslanici su glasali za udaljavanje opozicije iz sale, za šta je glasalo 44 poslanika, a niko nije bio protiv ni suzrdžan. I tokom glasanja, poslanici opozicije su duvali u pištaljke.

Predsjednik NS RS Nedeljko Čubrilović dao je novu pauzu, a nastavak sjednice je neizvjestan.

U toku >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je konferencija za novinare Nedeljka Čubrilovića i Nenada Stevandića.

Poslanici opozicije ranije večeras su ponovo u pokušali da blokiraju zasjedanje 22 sjednice Narodne skupštine RS tako što su kao i prethodni put izašli iza mjesta gdje sjede predsjedavajući Skupštine.

Poslanici opozicije su ustali sa svojih mjesta, stali iza predsjednika Skupštine Nedeljka Čubrilovića i duvajući u pištaljke pokušali da spriječe ostale narodne poslanike da se izjasne o dnevnom redu sjednice.

Uprkos tome, Narodna skupština Republike Srpske usvojila je dnevni red na kome je Prijedlog rezolucije o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Srpske.

Predlagači ove rezolucije su poslanički klubovi SNSD, SP i SDS-K.

Nije prihvaćen zahtjev opozicije da u dnevni red skupštinske sjednice bude uvrštena Rezolucija o strateškim ciljevima Republike Srpske, u periodu 2018-2023. godina.

Narodna skupština nije prihvatila ni zahtjev opozicije da u dnevni red po hitnom postupku bude uvrštena informacija u vezi sa ponašanjem pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i sprečavanja narodnih poslanika da prisustvuju 21. redovnoj sjednici i opravdanosti održavanja ove skupštinske sjednice, te odluka o stavljanju van snage odluke o razrješenju glavnog revizora Republike Srpske.

Čubrilović je rekao da neće izreći mjere udaljavanja opozicionih poslanika sa skupštine te je dao pauzu u trajanju od pola sata.

U nastavku sjednice, poslanici će razmatrati prijedloge zakona o fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima Srpske, te o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima Republike Srpske.

Biće razmatrani i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima, kao i Nacrt zakona o banjama.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izglasano udaljavanje poslanika opozicije sa sjednice Skupštine

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Okt.2017

BANJALUKA - U nastavku zasjedanja 22. redovne sjednice Narodne skupštine RS izglasano je udaljavanje opozicionih poslanika zbog onemogućavanja rada parlamenta...Nakon pauze, poslanici su glasali za udaljavanje opozicije iz sale, za šta je glasalo 44 poslanika, a niko nije bio protiv ni suzdržan....

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.