Izglasan nacrt rezolucije o priznanju Donjecke narodne republike i Luganske narodne republike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Feb.2022, 13:19

Izglasan nacrt rezolucije o priznanju Donjecke narodne republike i Luganske narodne republike

Državna duma Rusije izglasala je danas nacrt rezolucije o priznanju samoproglašenih Donjecke narodne republike (DNR) i Luganske narodne republike (LNR).

Predsednik Donjeg doma parlamenta Vjačeslav Volodin izjavio je da će dokument odmah biti upućen predsedniku države, prenosi agencija RIA Novosti.

Poslanici smatraju da će priznanje DNR i LNR stvoriti osnove za obezbeđivanje bezbednosnih garancija i zaštitu stanovnika tih republika od spoljnih pretnji, kao i za jačanje međunarodnog mira i regionalne stabilnosti, naglasio je Volodin.

Za ovu odluku glasao je 351 poslanik, protiv je bilo 16, a uzdržan jedan poslanik, navodi TAS S.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nezavisnost ukrajinskih separatističkih oblasti priznata od strane ruske Dume

Izvor: Luftika.rs, 15.Feb.2022

Na današnjoj sednici Donjeg doma ruskog parlamenta usvojen je nacrt rezolucije sa ciljem priznanja nezavisnosti dve samoproglašene republike – Donjecke Narodne Republike (DNR) i Luganske Narodne Republike (LNR).. Dve separatističke oblasti u istočnoj Ukrajini funkcionišu kao praktično nezavisne...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.