Izetbegović ne želi da deli bezbednosne podatke sa SAD?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2018, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović ne želi da deli bezbednosne podatke sa SAD?

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović sprečio je potpisivanje memoranduma o razumevanju između BiH i SAD o razmeni podataka u vezi s bezbednosnim proverama i terorizmu, navodi sarajevski "Dnevni avaz" u današnjem štampanom izdanju, prenosi RTRS.

Kako se navodi, Izetbegović je na uobičajenom konsultativnom sastanku koji prethodi svakoj sednici Predsedništva BiH, odbio da da saglasnost da se taj memorandum uvrsti kao tačka dnevnog reda jedne od nedavnih sednica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Svoj stav Izetbegović je navodno pravdao time da se zalaže za potpisivanje sporazuma o ovom pitanju, a ne samo memoranduma, ali, kako se navodi, pravi razlozi zbog kojih se usprotivio donošenju ovog značajnog dokumenta za BiH i dalje su nepoznati.

Ministarstvo bezbednosti BiH, koje je memorandum uputilo u proceduru, nije zvanično obavešteno o razlozima zbog kojih nije došlo ni do razmatranja memoranduma u Predsedništvu BiH.

Izvor "Avaza" navodi da je potpisivanjem memoranduma trebalo dodatno da bude unapređena borba protiv terorizma u BiH, a odbijanjem potpisivanja memoranduma sprečena su i znatna ulaganja u određene projekte i obuke i opremanja domaćih policijskih agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zašto Bakir nije potpisao papir o saradnji sa SAD?

Izvor: B92, 22.Okt.2018

Sarajevo, Banjaluka -- Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović sprečio potpisivanje memoranduma o razumevanju između BiH i SAD o razmeni podataka...Prema pisanju Dnevnog avaza, ti podaci tiču se razmene podataka u vezi s bezbednosnim proverama i terorizmu...Kako je prenela RTRS, Izetbegović...

Nastavak na B92...

SARAJEVSKI MEDIJI: Izetbegović odbio saradnju sa Amerikancima u borbi protiv terorizma

Izvor: Kurir, 22.Okt.2018

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović sprečio je potpisivanje memoranduma o razumevanju između BiH i SAD o razmeni podataka u vezi s bezbednosnim proverama i terorizmu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.