Izetbegović: Vučić nam ne treba slati vakcine i žito, neka prestanu sa progonom branilaca BiH

Izvor: Beta, 17.Sep.2021, 18:56

Izetbegović: Vučić nam ne treba slati vakcine i žito, neka prestanu sa progonom branilaca BiH

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je da Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučič ne trebaju slati vakcine ili žito u Bosnu i Hercegovinu niti "govoriti lepe reči", već da očekuje da Srbija prestane sa progonom "branilaca BiH".Navodeći da su u Srbiji i ranije hapšeni državljani BiH pod optužbama da su počinili ratne zločine, Izetbegović je ocenio da se to može očekivati i u budućnosti."Znamo šta je tendencija Srbije, da izjednači strane. Srbija pruža utočište generalu (Novaku) Dukiću, koji je osudjen za ubistvo omladine na tuzlanskoj Kapiji", kazao je Izetbegović za regionalnu N1 televiziju.U Srbiji je nadavno uhapšen Edin Vranj, nekadašnji visoki policijski funkcioner u Federaciji BiH, koga MUP Srbije tereti za ratne zločine nad srpskim zarobljenicima tokom 1993. i 1994. godine na području Goražda.Lider SDA je optužio Tužilaštvo BiH da je napravilo propuste u slučaju Vranja, odnosno da nije obavestilo Tužilaštvo Srbije da u BiH sprovedena istraga u tom predmetu i da nije utvrdjeno da je Vranj počinio ratne zločine."Tužilaštvo BiH je u sinergiji sa srbijanskim tužilaštvo na jedan negativan način", kazao je Izetbegović.Dalje je optužio Srbiju da je učestvovala u "teškim zločinima i razaranjima" u BiH, ocenivši da je Srbija nanela stotinu milijardi materijalnih šteta BiH."Posle ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izetbegović: Vučić nam ne treba slati vakcine i žito, neka prestanu sa progonom branilaca BiH

Izvor: Danas, 17.Sep.2021

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je da Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučič ne trebaju slati vakcine ili žito u Bosnu i Hercegovinu niti "govoriti lepe reči", već da očekuje da Srbija prestane sa progonom "branilaca BiH".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.