Izetbegović: Tegeltija mandatar samo ako Dodik poštuje Ustav

Izvor: B92, 28.Jun.2019, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović: Tegeltija mandatar samo ako Dodik poštuje Ustav

Bakir Izetbegović izjavio je da će njegova stranka podržati imenovanje Zorana Tegeltije za Savet ministara BiH kada "Dodik bude poštovao zakone i Ustav države".

"Problem je nepoštovanje Ustava i zakona države i ako su SNSD i Dodik spremni da prihvate da se radi po Ustavu, ranije donetim zakonima i strategijama, nema nikakvih problema da imenujemo Zorana Tegeltiju za mandatara Saveta ministara već naredne nedelje", rekao je Izetbegović tokom posete Zenici.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ranijem pisanju Kliksa, otežavajuću okolnost u formiranju Saveta ministara BiH predstavlja evidentno neslaganje koalicionih partnera o priključenju NATO, prenosi portal Klix.ba.

SNSD Milorada Dodika i manje političke stranke okupljene oko te stranke, kako se navodi, odbijaju da pristanu na to da Savet ministara BiH usvoji Prvi godišnji nacionalni plan (ANP), a zbog ćega su članovi Predsedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić odlučili da uskrate saglasnost za imenovanje Tegeltije na poziciju predsedavajućeg Saveta ministara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.