Izetbegović: Demilitarizacija neprihvatljiva avantura

Izvor: Blic, 28.Nov.2012, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović: Demilitarizacija neprihvatljiva avantura

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je danas u Sarajevu da je demilitirazijacija BiH, nakon iskustava kakve je ta država imala pre 20 godina, "potpuno neprihvatljiva avantura".

Izetbegović je rekao da je Dejtonskim mirovnim sporazumom precizirano da će BiH imati tačno izbalansirane oružane snage u odnosu na susedne države.

"Aneks 1-B Dejtonskog mirovnog sporazuma kaže da će BiH imati tačno izbalansirane oružane snage u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na susedne dve države, kazao je Izetbegović, komentirišući novinarsko pitanje o pozivima za demilitarizaciju BiH.

On je naglasio da BiH ima jasne obaveze kada su u pitanju Dejtonski mirovni sporazum, Ustav i usvojeni zakoni.

"Demilitarizovati BiH nakon onakvih iskustava kakva smo imali pre 20 godina, protivno Dejtonskom sporazumu i protivno zakonima je jedna potpuno neprihvatljiva avantura", kazao je Izetbegović.

On je rekao da se razmišljanja "prolaznih" političara mogu saslušati, ali da su za BiH merodavni Ustav, zakoni, odnosno sve ono što je, u međuvremenu dogovoreno.

Povezane vesti: Erdogan: BiH zauzima posebno mesto na Balkanu Tadić: Podrška Srbije BiH nije deklarativna

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Izetbegović: RS nastala genocidom

Izvor: B92, 29.Nov.2012, 20:32

Sarajevo -- Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izrazio je nezadovoljstvo zbog jučerašnje izjave slovačkog predsednika Gašparoviča da su RS i BiH kao Češka i Slovačka...Izetbegović se sastao danas u Sarajevu sa ambasadorom Republike Slovačke u BiH Miroslavom Mojžitom i zatražio pojašnjenje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.