Izdato žuto upozorenje: Očekuje se kolaps širom zemlje

Izvor: B92, 14.Jan.2024, 23:35

Izdato "žuto" upozorenje: Očekuje se kolaps širom zemlje

Hladan arktički vazduh doneće sneg, led i prekid saobraćaja u delove Velike Britanije sledeće nedelje.

Meteorološki zavod izdao je žuto upozorenje na pojavu snega i leda jer se očekuje da će temperature pasti u narednim danima, preneo je "Gardijan".

Meteorolog Liam Islik rekao je da će temperature biti za oko pet do šest stepeni niže od uobičajenih za ovo doba godine.

Upozorenje o snegu i ledu na snazi je od ponedeljka od 3.00 časa ujutro do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << utorka u 9.00 sati ujutru širom Severne Irske.

U Škotskoj je slično upozorenje na snazi u severnim oblastima od ponoći u nedelju do ponoći u ponedeljak.

Područje za koje je izdato upozorenje će se potom proširiti na celu Škotsku i na sever Engleske u utorak.

Upozorenje na sneg biće na snazi od ponoći u sredu do ponoći u četvrtak širom Severne Irske, severne i zapadne Škotske, delova severne Engleske i Velsa.

Islik je rekao da će posebno prema severu, gde postoje upozorenja, verovatno doći do poremećaja u saobraćaju.

Prema njegovim rečima, očekuju se maksimalne temperature oko nula stepeni Celzijusovih u delovima Škotske i dva do četiri stepena u južnim delovima Velike Britanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.