Izdato upozorenje: Katastrofalne posledice oluje; Ima mrtvih

Izvor: B92, 30.Avg.2023, 19:47

Izdato upozorenje: Katastrofalne posledice oluje; Ima mrtvih

Opasni uragan Idalia kategorije snage 3 (od maksimalnih 5) stigao je na područje Floride, s vetrovima koji duvaju oko 200 km/h.

Idalia je treći uragan na Floridi u poslednjih godinu dana, nakon uragana Ian u septembru 2022. i uragana Nikol u oktobru 2022. U međuvremenu je oslabio na kategoriju 2.

Idalia je munjevito ojačala u poslednja 24 sata. Očekuje se da će doneti značajne olujne udare te izazvati podizanje mora između 1,2 i 1,5 metara u zalivu Tampa bej. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Već sada je više od 230.000 stanovnika Floride bez struje, piše CNN.

Takođe je izdano upozorenje za tornado za gotovo 12 miliona ljudi širom središnje i severne Floride i jugoistočne Džordžije.

Stanovnici su upozoreni da ozbiljno shvate situaciju jer će doći trenutak kada hitne službe više neće moći pružiti pomoć. Već su zabeleženi problemi s pristupom nekim evakuisanim područjima.

Dve smrti pripisane su uraganu Idalia, prema patroli autoceste u Floridi. 40-godišnji vozač je poginuo nakon što je izgubio kontrolu nad Ford Rendžerom i sudario se sa stablom. U okrugu Alačua, 59-godišnji muškarac koji je vozio Tojotu Takomu zabio se u drveće u "ekstremno kišnim okolnstima" i poginuo, rekla je patrola autoputa u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.