Izdato naređenje: Šalju vojsku na granicu

Izvor: B92, 01.Avg.2023, 20:53

Izdato naređenje: Šalju vojsku na granicu

Poljsko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da će poslati još vojnika na granicu sa Belorusijom.

Tu su odluku doneli nakon što su utvrdili da su dva beloruska helikoptera narušila vazdušni prostor Poljske.

"Ustanovljeno je da je danas, 1. avgusta 2023. godine, došlo do narušavanja poljskog vazdušnog prostora od strane dva beloruska helikoptera koja su izvodila obuku u blizini granice", piše u saopštenju ministarstva.

Dodaje se da je beloruska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strana prethodno obavestila poljsku stranu o održavanju obuke.

Navodi se da se incident dogodio u oblasti Bjalovježe na veoma maloj nadmorskoj visini, zbog čega radarski sistemi Oružanih snaga Poljske nisu odmah zabeležili narušavanje.

"Marijuš Blaščak, ministar odbrane, naredio je povećanje broja vojnika na granici i izdvajanje dodatnih snaga i resursa, uključujući borbene helikoptere", poručuju iz poljskog ministarstva. U saopštenju se dodaje da je NATO obavešten o incidentu, kao i da će ministarstvo pozvati beloruskog ambasadora da objasni kako je došlo do incidenta.

Iz poljskog ministarstva odbrane podsećaju da su Rusija i Belorusija nedavno "intenzivirale hibridne aktivnosti protiv Poljske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poljska šalje još vojnika blizu Belorusije zbog narušavanja vazdušnog prostora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2023

Poljsko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da će poslati još vojnika na granicu sa Belorusijom nakon što je utvrdilo da su dva beloruska helikoptera narušila vazdušni prostor Poljske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.