Izborni štabovi rade punom parom

Izvor: B92, 12.Mar.2012, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izborni štabovi rade punom parom

Beograd -- Stranke su spremne za izbornu kampanju. Neke koalicije poput SPS trebalo bi da ozvaniče ponovnu saradnju sa koalicionim partnerima JS i PUPS-om.

Kako do pobede, taktika će još 24 sata ostati iza ovih vrata. Za naprednjake počinju dani odluke, jer će prvi put testirati svoju snagu na izborima. Dok stranačke službe prate najnovije vesti, drugi čovek naprednjaka Aleksandar Vučić izlazi pred novinare.

"Naši ljudi rade danonoćno, najvredniji su, ako pitate >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za izborni štab, mislim da će biti najbolji. Naša kampanja biće najoriginalnija, iako neće biti najbogatija”, kazao je Vučić na konferenciji za novinare.

Na pitanje da li ima tremu, pošto SNS prvi put izlazi na izbore, Vučić je odgovorio: "Imam neku vrstu unutrašnjeg zadovoljstva, a nadam se, s druge strane, da ćemo uspeti da pokažemo kroz kampanju. Dnevno obiđem 20 sela, toliko ostali ne obiđu za godinu dana.”

Start izborne trke spremno dočekuju i u "Preokretu". Uobičajeni sastanci i dogovori, oči u oči ili telefonom. Javnosti se predstavlja stari-novi koalicioni partner, Socijaldemokratska unija.

"Izborni štab normalno funkcioniše, timovi su na putu, finalizuju se neki pravni postupci, prikuplja dokumentacija da bi se predala lista što pre pošto se izbori raspišu, praktično nema razlike. Svaki dan je radni, tako je bilo i u subotu. Mi smo na to navikli, to je nešto čemu se radujemo, jer najviše prostora za delovanje stranka ima u predizbornoj kampanji”, kazao je lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Umesto sa novinarima, Mlađan Dinkić odlazi na sastanak sa stranačkim kolegama. Poslednji dogovori pred obilazak Srbije.

Veliki posao je i pred ostalim službama Ujedinjenih regiona. U narednih mesec i po neće biti odmora, kažu iz URS-a.

"Imamo nekoliko sastanaka različitih vezano za izbore u Beogradu, Vojvodini, za republičke izbore, za kandidate za poslanike. Utvrđujemo listu oko rešenja, kako izgledaju bilbordi, spotovi, tako da je to sve ono što ćemo raditi u kampanji. Danas ćemo proći poslednji put, jer praktično sutra kampanja počinje”, kaže Vlajko Senić iz URS-a.

Dva poteza olovke označiće početak. Predsednik Srbije Boris Tadić raspisaće parlamentarne, a predsednica Skupštine lokalne izbore.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.