Izvor: Piplmetar.rs, 11.Jun.2023, 16:31

Izborni dan u Crnoj Gori prati 100 posmatrača ODIHR

Početna » Svet » Izborni dan u Crnoj Gori prati 100 posmatrača ODIHR


RTCGdanas 14:48

Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
Izborni dan u Crnoj Gori prati 100 posmatrača kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), kazala je šefica misije Nina Suomalainen.
Ona je novinarima ispred Srednje škole „Ivan Uskoković“ kazala da je misija OEBS/ODIHR u Crnoj Gori već nekoliko nedelja i da su posmatrali pripremu za izbore, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << se ponašaju političke partije u pripremi i kako su mediji pratili izbore i kampanje, prenosi RTCG.
„I danas je finalni dan koji sve to uključuje, danas posmatramo izbore i daćemo svoje preporuke koje se odnose i na zakonodavstvo i na ostale segmente vezane za posmatranje“, rekla je Suomalainen.
Ona je kazala da je 100 posmatrača ODIHR-a raspoređeno na raznim mestima.
„Oni posmatraju sve, kako je počeo izborni dan na nekom biračkom mestu, kako teku izbori, šta se sve dešava i da li ima nekih problema“, rekla je Suomalainen.
Kako je dodala, sve to beleže, popunjavaju određene upitnike koji su jednaki za sve učesnike posmatranja, a kasnije te rezultate zajedno pregledaju i pripremaju preporuke.
Suomalainen je navela da će sutra na konferenciji za novinare, kada će biti dostupni svi podaci, prezentovati medijima svoje nalaze.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Povezane vesti
Najnovije
Svet



Naslovna strana
Naslovna strana za 10. jun 2023.
Galerija



Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa
Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.


Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.
– Marko Nastić, di džej



Opširnije
Izvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.