Izbodeni mladići u Mašinskoj školi u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2012, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbodeni mladići u Mašinskoj školi u Novom Sadu

NOVI SAD -

Jedan maloletnik iz Kaćа izbo je dvojicu devetnaestogodišnjih mladića, u tuči koja se danas oko 14.30 desila u Srednjoj mašinskoj školi u Novom Sadu. Stanje dvojice povređenih mladića je stabilno, izjavila je Tanjugu portparol Kliničkog centra Vojvodine Jelena Jurišin. Maloletnik iz Kaća је uhapšen i osumnjičen za pokušaj teškog ubistva, saopštila je večeras novosadska policija.

Jelena Jurišin je rekla da je Branislav S. (19) iz Teslića zadobio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jedan ubod nožem u predeo grudnog koša ispod plećke sa desne strane, dok je Milan Š. (22) iz Rakovca zadobio šest uboda, tri u grudi i tri u predeo stomaka.

"Posle obavljene operacije stanje povređenih za sada je stabilno", rekla je Jurišin, dodajući da su operisani mladići pod stalnim nadzorom lekara i da se povrede karakterišu kao teške telesne povrede opasne po život.

Prema prvim informacijama, dvojica devetnaestogodišnjih mladića, M.Š. i B.D., došla su u dvorište Mašinske škole i počela da maltetiraju maloletnika, petnaestogodišnjeg K.V. iz Kaća, inače učenika srednje Građevinske škole, koja se nalazi uz Mašinsku školu. Oni su, navodno pokušali da mu iznude novac, skinuli su mu patike i bacili ih u šaht, a torbu su mu bacili na zemlju.

U tuči koja je potom usledila, maloletni K.V. je izvadio nož i prvo ubo jednog mladića šest puta u stomak, a potom i drugog dva puta u grudi.

Portparol PU Novi Sad Mileva Tomić je istakla da, prema prvim saznanjima, niko od pomenute trojice mladića - ni povređeni, ni maloletnik koji im je zadao ubode nožem - nisu učenici srednje Mašinske škole, u čijem dvorištu je došlo do incidenta.

Dežurni istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Tatijana Đurašković izjavila je večeras da je krivično delo koje se dogodilo u srednjoj Mašinskoj školi okarakterisano kao teško ubistvo u pokušaju.

Đurašković je u izjavi novinarima, nakon završenog uviđaja, rekla da će, u skladu sa zakonom, saslušanju maloletnikа prisustvovati njegovi roditelji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi Sad: Maloletnik izbo dvojicu mladića u dvorištu Mašinske škole

Izvor: S media, 07.Nov.2012

Maloletnik iz Kaća koji je danas ranio nožem dvojicu mladića u Mašinskoj školi u Novom Sadu uhapšen je i osumnjičen za pokušaj teškog ubistva, saopštila je večeras novosadska policija...U srednjoj Mašinskoj školi u Novom Sadu danas oko 14:30 došlo je do tuče u kojoj je, kako jedan maloletnik...

Nastavak na S media...

Dečak koji je izbo reketaše ostaje u pritvoru

Izvor: Kurir, 08.Nov.2012, 16:40

Istražni sudija Tatjana Đurašković koja je saslušala maloletnika izjavila je da je ubadanje nožem karakterisano kao pokušaj teškog ubistva..NOVI SAD – Maloletnik K.V. (15) učenik Građevinske škole, koji je osumnjičen za je u sredu popodne u holu Mašinske škole nožem izbo dvojicu mladića...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.