Izbeglice stigle do Dobanovačke petlje

Izvor: B92, 11.Nov.2016, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbeglice stigle do Dobanovačke petlje

Izbeglice koje su pešice krenule iz Beograda do granice sa Hrvatskom stigle su do Dobanovačke petlje, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Kako je rečeno agenciji Beta, ka granici sa Hrvatskom pešači oko 150 izbeglica u pratnji policije.

Ka granici su prema navodima regionalne TV N1 krenule uglavnom izbeglice iz Avganistana i Pakistana, koje su boravile na beogradskim ulicama i u parkovima.

Izbeglice su za tu televiziju rekle da je to način >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na koji pokušavaju da državama Evropske unije kažu da treba da otvore granice.

Oko 300 migranata je početkom oktobra iz Beograda krenulo ka Horgošu, granici sa MaĐarskom, ali su zbog hladnoće i kiše odustali.

Granice sa Hrvatskom i sa Mađarskom su zatvorene za migrante. Mađarska dnevno propušta oko 15 izbeglica.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.