Izbeglice podijelile Njemačku: Sukob policije i demonstranata u Berlinu

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Nov.2015, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbeglice podijelile Njemačku: Sukob policije i demonstranata u Berlinu

BERLIN - Njemačka policija sukobila se danas sa aktivistima koji su izašli na ulice Berlina kako bi se suprotstavili protestu nacionalističke partije Alternativa za Njemačku protiv izbjeglica

Najmanje deset pristalica prihvatanja izbjeglica je uhapšeno, a policija je saopštila kako je u sukobu lakše ranjen jedan njen pripadnik.

Mada su organizatori protesta protiv izbjeglica očekivali da se na njemu pojavi oko 5.000 ljudi, prema procjeni policije pojavilo ih se >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << oko 3.500.

Oni su se šetali ulicama Berilna pod transparentom na kojem je pisalo "Azil ima granice - crveni karton za Merkelovu".

S druge strane, za danas je najavljeno pet protesta podrške izbjeglicama, u kojima bi trebalo da učestvuje oko 7.000 osoba.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.